Από το Blogger.








.

Ανακατατάξεις στους αιθέρες



Σε πολλά... κενά αέρος φαίνεται ότι πέφτει ο αεροπορικός κλάδος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η οποία αφενός οδηγεί σε αναπροσαρμογές των πτητικών σχεδίων και περικοπές δρομολογίων, αφετέρου δημιουργεί ευκαιρίες για καινούργια επιχειρηματικά βήματα και επενδύσεις.
Ο έντονος ανταγωνισμός, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και η συνεχώς μειούμενη επιβατική κίνηση δοκιμάζουν τις αντοχές των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανές και να συνεχίσουν να ανοίγουν τα «φτερά» τους στους αιθέρες, ενώ τον τελευταίο καιρό φουντώνουν τα σενάρια περί ανακατατάξεων ή συγχωνεύσεων των «παικτών» της ελληνικής αγοράς. Σύμφωνα με παράγοντες του τουριστικού και αεροπορικού κλάδου, οι δυο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της χώρας (Olympic Air και Aegean Airlines), που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αναζητούν λύσεις για να αντεπεξέλθουν στην κρίση, πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
Την ίδια ώρα επιχειρηματίες "βλέπουν" ευκαιρίες στην Ελλάδα και θεωρούν πως αυτή η στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη για επενδύσεις. Μια σημαντική κίνηση αφορά την ίδρυση αεροπορικής εταιρείας από τον Eλληνοαμερικανό επιχειρηματία και πρώην πιλότο Βασίλη Ραλάκη. Η νεοϊδρυθείσα αεροπορική εταιρεία με την ονομασία Hellas Airlines, με αφετηρία και βάση της το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και έδρα των γραφείων της στην πόλη του Βόλου, ευελπιστεί να "ανοίξει" τα φτερά της στις 15 Ιανουαρίου 2013, αρχικά με πέντε πτήσεις στο εσωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Ρόδο - και Σκιάθο εποχιακά) και στη συνέχεια σε έξι πόλεις του εξωτερικού (Ρώμη, Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Μόσχα -και ίσως και Κύπρο). 
Με την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας θα δημιουργηθούν 120 - 130 νέες θέσεις εργασίας, ενώ με την επέκταση του δικτύου της από το Μάιο θα "ανοίξουν" άλλες 120 θέσεις.

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - 17 Σεπτεμβρίου 2012