Από το Blogger.








.

Κοινό τουριστικό μέτωπο των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου



Τουριστικά οφέλη από τη λειτουργία του οδικού άξονα που θα συνδέει την Τεργέστη με την Ελλάδα μέσω Σλοβενίας, Κροατίας, Μαυροβουνίου και Αλβανίας και αναμένεται να φέρει τουρίστες από τη βόρεια και Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια στη χώρα μας, προσδοκούν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Με αυτό το πνεύμα οι δύο περιφέρειες επιχειρούν την πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο διαπεριφερειακή συνεργασία με σημείο αιχμής τον τουρισμό.
«Ο οδικός αυτός άξονας, που ξεκινά από την Τεργέστη και θα καταλήγει σε τέσσερις συνοριακούς σταθμούς στην Ελλάδα (Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, Κακαβιά Ιωαννίνων, Κόνιτσα Ιωαννίνων και Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας), κατασκευάζεται ενώ το τμήμα του στην Αλβανία λειτουργεί. Μπορεί δε να αποτελέσει εναλλακτική διαδρομή για τον Ευρωπαίο τουρίστα που θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο ίδιος τουρίστας για να φτάσει μέχρι εδώ πρέπει να διασχίσει οδικώς την Ιταλία και να ξοδέψει σε περίοδο αιχμής 1.500 ευρώ μόνο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μιας οικογένειας με αυτοκίνητο από το Μπάρι ως την Ηγουμενίτσα», τόνισε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Στράτος Ιωάννου. Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του παραπάνω έργου είναι πέντε έως επτά χρόνια.
Οι δύο περιφέρειες σχεδιάζουν τη λειτουργία κέντρων πληροφόρησης σε πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια, τελωνεία), τη δημιουργία κοινής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο ή έστω τη διασύνδεση των υπαρχουσών ιστοσελίδων των περιφερειών, την από κοινού συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις και τη διεξαγωγή των σχολικών εκδρομών στις δύο περιφέρειες.

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012