Από το Blogger.








.

Οι Γερμανοί πρώτοι σε εξερχόμενο τουρισμό



Παρά την κρίση οι Γερμανοί συνεχίζουν να είναι πρωταθλητές στον τουρισμό. Ωστόσο για την Ελλάδα τα πράγματα ξεκίνησαν άσχημα, με τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμη και για μείωση της τάξης του 30% σε σχέση με πέρσι. Τα νεότερα στοιχεία όμως δείχνουν πως η χώρα παραμένει σταθερά τρίτη στις προτιμήσεις των Γερμανών. Προηγούνται η Ισπανία και η Τουρκία. Εάν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, η φετινή σεζόν στην Ελλάδα θα κλείσει με ένα μείον λιγότερο του 10% από τη γερμανική αγορά. Το 2011 με 2,5 εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα, ήταν χρονιά ρεκόρ. 
Σχεδόν ένα εκατομμύριο Γερμανοί αποφάσισαν το πρώτο εξάμηνο του χρόνου να περάσουν τις διακοπές τους στην Κροατία, μια άνοδος σχεδόν 15% σε σχέση με πέρσι, καθώς η χώρα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς τουριστικούς προορισμούς για τη γερμανική αγορά.
Τους πρώτους επτά μήνες του 2012 700.000 Γερμανοί επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία. Η χώρα προσελκύει τουρίστες χάρη στις πολύ χαμηλές τιμές της. 
Η Τουρκία μετά την Ισπανία είναι ο πιο αγαπητός ταξιδιωτικός προορισμός των Γερμανών και σύμφωνα με έρευνες ο αριθμός των Γερμανών τουριστών το 2012 θα ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια, αύξηση δηλαδή 7%.

Πηγή: www.skai.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012