Από το Blogger.








.

Ρώσοι, Ουκρανοί & Βαλκάνιοι τουρίστες «έσωσαν» τη Χαλκιδική



Σωτήριοι αποδείχθηκαν τόσο οι Βαλκάνιοι όσο οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί τουρίστες τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν για τις τουριστικές και τις ξενοδοχειακές  επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, καθώς η πτώση από την ελληνική αγορά ξεπερνάει το 50%!
Σημαντική άνοδο παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών από Σερβία, Σκόπια, Βουλγαρία, Ρουμανία, από Πολωνία και Τσεχία και βέβαια από Ρωσία και Ουκρανία. Ωστόσο η γερμανική αγορά  κατέγραψε μείωση 20%. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο, σημαντική ήταν η αύξηση τουριστών -σε ποσοστό 20% - 25% μεσοσταθμικά- από Ρωσία και Ουκρανία μέσω tour operators ελληνικών συμφερόντων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες χώρες.
Την ίδια ώρα Ρώσοι επιχειρηματίες δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτες τις ομορφιές της Χαλκιδικής και επενδύουν σ' αυτήν αγοράζοντας ξενοδοχεία και μετατρέποντάς τα σε πολυτελείς πεντάστερες μονάδες. Ήδη στη Νέα Σκιώνη ξενοδοχειακή μονάδα έχει περάσει στα χέρια ρωσικών συμφερόντων και έχει μετατραπεί σε πεντάστερη, δυναμικότητας 35 δωματίων, μια δεύτερη στη Ν. Ποτίδαια έχει αγοραστεί από το Νοέμβριο του 2011, ενώ μια τρίτη, στα Ψακούδια, βρίσκεται στο στάδιο της ολοκληρωτικής ανακαίνισης και προβλέπεται να λειτουργήσει την επόμενη σεζόν, έχοντας στο δυναμικό της 100 δωμάτια και κέντρο θαλασσοθεραπείας.

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012