Από το Blogger.








.

To μπλακ άουτ στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου δείχνει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για ένα καλύτερο αεροδρόμιο



του Αλέξη Σωτηρόπουλου, MSc

Την Παρασκευή ένα πρόβλημα λίγων λεπτών στην ηλεκτροδότηση του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, οδήγησε σε μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρονικά  του συστήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 17 πτήσεις που είχαν προορισμό το Ηράκλειο να προωθηθούν στα αεροδρόμια των Χανίων, της Σαντορίνης και της Ρόδου. 
Το μπλακ άουτ της Παρασκευής ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο ας μην ξεχνάμε είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε διακίνηση επιβατών και το πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ σε ολόκληρη τη χώρα, είναι μικρό, ακατάλληλο και με παλαιό τεχνολογικό εξοπλισμό. Η συζήτηση για μετεγκατάσταση του αεροδρομίου του Ηρακλείου ή για ριζική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και ακόμα… το συζητάμε.
Το σίγουρο είναι ότι το Ηράκλειο χρειάζεται ένα καλύτερο αεροδρόμιο, καθώς το “Νίκος Καζαντζάκης” έχει εδώ και πολλά χρόνια εξαντλήσει τα όρια της χωρητικότητας, αλλά και της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεων του.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012