Από το Blogger.








.

Ανοίγουν τα χιονοδρομικά κέντρα



Οι πυκνές νιφάδες χιονιού σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες «ανάγκασαν» πολλά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας να ανοίξουν τις πίστες τους. 
Η σεζόν ξεκίνησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο στα χιονοδρομικά κέντρα Καρπενησίου, Βασιλίτσας και Πισοδερίου Φλώρινας, εκεί όπου λειτουργεί και ο αναβατήρας για παιδιά, καθώς επίσης και στο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας. Για την ανάβαση στα βουνά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ οι δρόμοι διατηρούνται καθαροί από τα συνεργεία.
Το χιόνι που έχει πέσει στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα, κυρίως της Βορείου Ελλάδας, είναι πυκνό, οι πίστες έχουν ντυθεί στα λευκά και οι σκιέρ θα μπορούν να απολαύσουν ελεύθερα καταβάσεις στις πλαγιές, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές.
Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες η χιονοθύελλα έχει οδηγήσει σε αναστολή της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Καρπενησίου, ενώ σε αναστολή είναι και το Καϊμακτσαλάν λόγω βλάβης της ΔΕΗ. Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να εντοπίσουν τη βλάβη και να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι το χιονοδρομικό.
Εξάλλου, έτοιμα από πλευράς συντήρησης είναι τα χιονοδρομικά κέντρα Καλαβρύτων και 3-5 Πηγαδιών στη Νάουσα, τα οποία θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο Σέλι, στο Ελατοχώρι, στο Μέτσοβο και στο Φαλακρό της Δράμας, που έχει ήδη 15 εκατοστά χιόνι, και αναμένονται οι ημερομηνίες που θα ανοίξουν τις «πύλες» τους και αυτά τα χιονοδρομικά κέντρα.

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012