Από το Blogger.








.

"Πάντρεμα" γεωργίας και κτηνοτροφίας με αγροτουρισμό, οικολογικό και πολιτιστικό τουρισμό



«Πάντρεμα» της γεωργίας και της κτηνοτροφίας με τον αγροτουρισμό, τον οικολογικό και τον πολιτιστικό τουρισμό, ξεκινώντας από την Κρήτη και την ορεινή Ελλάδα, προωθούν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Στόχος του σχεδίου είναι ο τουρίστας που έρχεται για παράδειγμα στην Κρήτη να μπορεί να επισκεφθεί έναν ελαιώνα ώστε να παρακολουθήσει τη συγκομιδή της ελιάς και στη συνέχεια να επισκεφθεί ένα ελαιοτριβείο για να δει πώς παράγεται το ελαιόλαδο.
Το μοντέλο που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βασίζεται στην επιτυχημένη πρωτοβουλία γνωστών οινοπαραγωγών που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη Μακεδονία, τους Δρόμους του Κρασιού.
Πρόκειται για το λεγόμενο βιωματικό τουρισμό, μια ειδική μορφή αγροτουρισμού που προτείνει στον επισκέπτη να ακολουθήσει μια προσεκτικά επιλεγμένη διαδρομή η οποία διασχίζει τα πιο χαρακτηριστικά σημεία μιας αμπελουργικής ζώνης και να επισκεφτεί επιλεγμένες οινοπαραγωγικές μονάδες, να δοκιμάσει τα τοπικά κρασιά συνοδευμένα από παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής και να περιηγηθεί σε παραδοσιακούς οικισμούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Πηγή: www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013