Από το Blogger.








.

11 υποψήφιοι για τις μαρίνες Αλίμου, Επιδαύρου, Ύδρας και Πόρου


Έντεκα επενδυτικά σχήματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων που ανήκουν στο Δημόσιο, η οποία απαρτίζεται από (α) τη μαρίνα Αλίμου (φωτογραφία) στην Αθήνα, (β) το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, (γ) μέρος του λιμένα Ύδρας και (δ) μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα 11 σχήματα που δήλωσαν παρών στο διαγωνισμό είναι:

1. Azimut Benetti Group (YACHTIQUE). Η ιταλική εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές εταιρείες στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ονόματα στην κατασκευή πολυτελών θαλαμηγών και σκαφών αναψυχής στον κόσμο.

2. Lamda Development - Dogus Group. Εταίρος πλέον της Lamda Development, μετά και την εξαγορά του μεριδίου της στη μαρίνα Φλοίσβου, η τουρκική Dogus έχει μπει για τα καλά στη διεκδίκηση των ελληνικών μαρινών. Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο, ο όμιλος Κυριακούλη μεταβίβασε στην ολλανδική θυγατρική της Dogus, «DMarine Investment Holdings» τις συμμετοχές του στις μαρίνες Γουβιών Κέρκυρας, Λευκάδας και Ζέας.

3. Global Liman. Τουρκική εταιρεία που διαχειρίζεται ένα εμπορικό και τουριστικό λιμάνι στην Αττάλεια, ένα λιμάνι κρουαζιέρας στο Κουσάντασι, και ένα λιμάνι για yachts, κρουαζιέρες και φεριμπόουτ στο Μποντρούμ.

4. Majestic Jetties & Marinas. Ανήκει στην οικογένεια Οικονομίδη και είναι κατασκευαστής αγκυροβολίων για μαρίνες.

5. Σύμπραξη της Archirodon - A1 Yacht Trade Consortium. Η ολλανδικών πλέον συμφερόντων κατασκευαστική Archirodon, με γραφεία σε Ελβετία, Ολλανδία, και ΗΠΑ, δραστηριοποιείται περισσότερο στη Μ. Ανατολή. Η ελληνική εταιρεία A1 δραστηριοποιείται στις πρακτορεύσεις θαλαμηγών, στο εμπόριο (προμήθειες, κλπ) και σέρβις σκαφών αναψυχής

6. Σύμπραξη της ΑΚΤΩΡ - ΑΚΤΕ ΒΕΓΑ - Cosmos.
Η ΑΚΤΕ ΒΕΓΑ έχει παρουσία σε πολλούς τομείς, όπως στη διαχείριση ακινήτων και την παροχή γευμάτων, ενώ η Cosmos δραστηριοποιείται στις εκμισθώσεις yachts κάθε τύπου με παρουσία στα περισσότερα δημοφιλή ελληνικά νησιά.

7. J&P ΑΒΑΞ. Η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία (Ιωάννου - Παρασκευαΐδης) έχει μακρά εμπειρία από μαρίνες, με συμμετοχές από παλαιά στις μαρίνες Φαλήρου, Λευκάδας, Ζέας, Λεμεσού.

8. Κάσος Α.Ε. (Hotel Alimounda Mare). Ελληνική εταιρεία, με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην Κάρπαθο.

9. Envitec AE. Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως σε θέματα σχεδιασμού, κατασκευής, διαχείρισης και λειτουργίας έργων προστασίας περιβάλλοντος, καθώς και στις ΑΠΕ.

10. Porto Carras. Στις ξενοδοχειακές του εγκαταστάσεις του «Porto Carras Grand Resort», λειτουργεί η μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα της Βορείου Ελλάδας.

11. Α.Τ.Ε.Σ.Ε. ΑΕ. Ελληνική εταιρεία με αντικείμενο συμβουλευτικές υπηρεσίες στη διαχείριση ακινήτων, τις ΑΠΕ, τον τομέα των συστημάτων ασφάλειας, κλπ.

Πηγή: www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Παρασκευή 31 Μαΐου 2013