Από το Blogger.








.

Θα βουλιάξει η Ελλάδα!



Ακόμη και τα 12 δισ. αναμένεται να αγγίξουν φέτος τα έσοδα από τον τουρισμό, από 10 δισ. το 2012, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις και των πλέον αισιόδοξων, καθώς τώρα το στοίχημα των 18 εκατ. τουριστών δεν φαίνεται να είναι «άπιαστο όνειρο». 
Τα ποσοστά των κρατήσεων δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο: Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αυστρία, που παρουσιάζει εντυπωσιακά μεγέθη στις κρατήσεις, ξεπερνώντας ακόμη και το 25%. Κεφαλλονιά, Κάρπαθος, Σκιάθος, Καλαμάτα, αλλά και οι παραδοσιακοί προορισμοί όπως Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Κως κ.ά. βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των Αυστριακών, με τα τουριστικά πρακτορεία να αναμένουν και αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. 
Παράλληλα και η Ολλανδία μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι, με τις εκτιμήσεις ότι την Ελλάδα θα επισκεφτούν φέτος περισσότεροι από 700.000 Ολλανδοί.
Το come - back της Ελλάδας δεν είναι φυσικά τυχαίο και μεταξύ άλλων σημαντικό ρόλο έπαιξε η προτίμηση πολλών tour operators του εξωτερικού προς τα πακέτα all-inclusive που προσφέρουν πλέον τα περισσότερα ξενοδοχεία που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο του εισερχόμενου τουρισμού. 
Δυστυχώς όμως συνεχίζεται η αδυναμία προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού, που να αφήνει χρήμα και στις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις.

Πηγή: www.capital.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 16 Μαΐου 2013