Από το Blogger.








.

Επενδύσεις που θα προσελκύσουν τουρισμό πολυτελείας


Υπολογίζεται ότι ο τουρισμός πολυτελείας, αν και δεν ξεπερνά το 3% - 5% των διεθνών τουριστικών αφίξεων, αντιπροσωπεύει ποσοστό άνω του 25% των εσόδων. Μάλιστα, βάσει μελετών, η κατά κεφαλήν δαπάνη ανά ταξίδι των πολύ εύπορων τουριστών κυμαίνεται από 4.000 έως 8.000 ευρώ (41% ταξιδιωτών) και ξεπερνά τα 30.000 ευρώ (10% εύπορων τουριστών).
Το «χαρτί» του πολυτελούς τουρισμού παίζει ο Μίλτος Καμπουρίδης, επικεφαλής της Dolphin Capital Investors, που εγκαινίασε πέρσι το καλοκαίρι το πεντάστερο Amanzoe στον Άγιο Παντελεήμονα Ερμιόνης, στην Αργολίδα. Η μονάδα, για την οποία έχουν επενδυθεί 150 εκατ. ευρώ, διαθέτει ελικοδρόμιο και 38 prive σουίτες, καθεμία με πισίνα και αποτελεί τμήμα του συγκροτήματος The Porto Heli Collection, προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου project θα υλοποιηθεί το πρώτο Chedi Resort στην Ευρώπη, μια υπερπολυτελής μονάδα με 40 σουίτες.
Η Dolphin Capital σχεδιάζει την υλοποίηση της δεύτερης μονάδας Aman, στην περιοχή Βρόσκοπος της Τζιας. To project, αξίας 30 εκατ. ευρώ, θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τουριστικές βίλες, κέντρο θαλασσοθεραπείας και καταδυτικού τουρισμού.
H επένδυση Atalanti Hills, κοντά στην Αταλάντη της Φθιώτιδας, ύψους 2 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή τριών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων πέντε αστέρων, 5.000 κατοικιών, τη δημιουργία γηπέδων γκολφ, βοτανικού λόφου 700 στρεμμάτων και θεματικού πάρκου.
Η βρετανικών συμφερόντων Minoan Group μετά από δικαστικές περιπέτειες πολλών χρόνων θα ξεκινήσει στο ακρωτήριο Κάβος Σίδερος του νομού Λασιθίου την κατασκευή πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών και ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών. Το project, που βρίσκεται στο στάδιο των αδειοδοτήσεων, είναι προϋπολογισμού της τάξης των 270 εκατ. ευρώ. 
Στη Χερσόνησο του Ηρακλείου ρωσοϊσραηλινή κοινοπραξία θα επενδύσει περίπου μισό δισ. ευρώ για την υλοποίηση resort που θα περιλαμβάνει πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες, θεματικό πάρκο, υδάτινο πάρκο και γήπεδο γκολφ.

Πηγή: www.capital.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 27 Μαΐου 2013