Από το Blogger.








.

Προβολή της Χαλκιδικής σε ΗΠΑ, Ινδία, Ιταλία και Σαουδική Αραβία



Στις ΗΠΑ πάνω από 12 εκατ. Αμερικανοί θα ενημερωθούν για τις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα της Χαλκιδικής (φωτογραφία), μέσα από άρθρα και εκπομπές.
Στην Ινδία 210.000 αναγνώστες του περιοδικού Global Destinations θα βαδίσουν στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου και του Αριστοτέλη, μαθαίνοντας για τη γενέθλια γη τους.
Στην Ιταλία, οι "φανατικοί" του τουριστικού περιοδικού Marco Polo θα δουν την πρωταγωνίστρια της ιταλικής τηλεόρασης, Μιτσελίνι, να ποζάρει στις χαλκιδικιώτικες παραλίες, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν 30 σελίδες με κείμενα και φωτογραφίες για τη Χαλκιδική.
Οι ομορφιές της Β. Ελλάδας έπεισαν τη διοίκηση της Saudia Airlines να εξετάσει το ενδεχόμενο προβολής της Χαλκιδικής ως θερέτρου διακοπών για τους Σαουδάραβες.
Όλα αυτά, στο πλαίσιο διαδοχικών αποστολών δημοσιογράφων από Αμερική, Ασία και Ευρώπη, που οργανώθηκαν από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, πριν από την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν.

Πηγή: www.express.gr
Φωτογραφία: www.halkidiki.gov.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 29 Μαΐου 2013