Από το Blogger.

Βόλος: Τσιπουράδικα με πιστοποίηση... ISO για την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμούΤσιπουράδικα με πιστοποίηση ISO θα διαθέτει εφεξής ο Βόλος (φωτογραφία), κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Ένωση Εστίασης Νομού Μαγνησίας, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, αλλά και την προστασία της φήμης των ίδιων των τσιπουράδικων, που αποτελούν σημείο αναφοράς για κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης.
Τα τσιπουράδικα που θα πιστοποιηθούν θα δέχονται απροειδοποίητους ελέγχους από ειδικά συνεργεία, τα οποία θα ελέγχουν την ποιότητα των προσφερόμενων ειδών και υπηρεσιών.
Τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης θα προβληθούν και μέσω του διαδικτύου, μέσω ειδικής ιστοσελίδας που δημιουργεί η Ένωση για το σκοπό αυτό. Έτσι, από τις 10 Ιουνίου κι έπειτα, οι επισκέπτες του Βόλου θα μπορούν να "σερφάρουν" στο διαδίκυο και να βρίσκουν πληροφορίες για τα τσιπουράδικα της πόλης.
Επίσης, η Ένωση θα αποστείλει ενημερωτικό υλικό στα τουριστικά γραφεία όλης της χώρας και θα έρθει σε επαφή με εταιρείες που συνεργάζονται με κρουαζιερόπλοια. 
Σε πρώτη φάση, τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης είναι 12 και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει μέχρι και τα 40. 

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τετάρτη 22 Μαΐου 2013