ΘΕΜΑΤΑ
- ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- ΑΡΘΡΑ
- ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
- ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ - ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ - ΚΙΝΗΤΡΩΝ)
- ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
- ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
- ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - YACHTING)
- ΚΑΖΙΝΟ
- ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - ΚΑΜΠΙΝΓΚΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ)
- ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - CAR RENTAL - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ - ΚΤΕΛ - ΤΑΞΙ)
- ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
- ΞΕΝΑΓΟΙ
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ - ΚΥΠΡΟΣ)
- ΠΡΟΣΩΠΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
- ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - INTERNET ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ (ΑΦΙΞΕΙΣ - ΕΣΟΔΑ)
- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΟΤ
- EDITORIAL
- MARKETING - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ
Από το Blogger.
Mount Athos Gourmet: Η κουζίνα της Χαλκιδικής όπως αξίζει να τη γνωρίσουμε
Συνήθως, όσοι σκέφτονται τη Χαλκιδική για διακοπές, λόγω του Αγίου Όρους, ξεχνούν το τρίτο της πόδι. Κι όμως, στην ανατολική πλευρά του νομού, πριν την αθωνική επικράτεια, υπάρχουν χωριά και οικισμοί που αδιαμφισβήτητα αξίζουν την προσοχή μας. Μάλιστα, ο πιο ισχυρός συνδετικός τους κρίκος, είναι η ενδιαφέρουσα γαστρονομία τους που βασίζεται αποκλειστικά σε ντόπια παραδοσιακά προϊόντα. Μέλι από την αναγεννημένη αρχιτεκτονικά Αρναία και τις πλαγιές του Άθωνα, βότανα και μυρωδικά από το Αριστοτελικό βουνό, μανιτάρια από το Χολομώντα, λουβίδια (φασόλια περασμένα στο σύρμα και ξεραμένα στον ήλιο) από το Νεοχώρι, μύδια από την Ολυμπιάδα και το ευλογημένο κρασί από τους αμπελώνες του Αγίου Όρους συνθέτουν την τοπική γαστρονομική ταυτότητα, η ιστορία της οποίας ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα.
Αυτή ακριβώς, την άγνωστη για το ευρύ κοινό ταυτότητα, φιλοδοξεί να αναδείξει το «Mount Athos Gourmet», που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται από τις 15 Μαΐου ως τις 15 Ιουνίου στην ευρύτερη προ του Άθω περιοχή. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες για να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσουν ποικίλων ειδών γεύσεις.
Πηγή: www.kathimerini.gr
Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 27 Μαΐου 2013