Από το Blogger.








.

Μεγάλη τουριστική επένδυση 40 εκατ. ευρώ στη Σκοτίνα της Πιερίας

To κάμπινγκ εδώ και χρόνια είναι σε άθλια κατάσταση
Υπογράφηκε η σύμβαση για την 60ετή εκμίσθωση έκτασης 430 στρεμμάτων στη Σκοτίνα της Πιερίας, μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και της εταιρείας που κέρδισε στο σχετικό διαγωνισμό, της Ένωσης Φυσικών Προσώπων των Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών Γ. Δεληγιαννίδη και Χ. Χιονίδη. 
Η έκταση Κτήμα Σκάλας Σκοτίνας, με παραλιακό μέτωπο περίπου 750 μ. βρίσκεται στο 100ό χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών και είναι ακίνητο ιδιοκτησίας παλαιότερα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Οι Ελληνοαμερικανοί επενδυτές έχουν δεσμευθεί να υλοποιήσουν επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ για την τουριστική εκμετάλλευση της έκτασης, με τη δημιουργία κάμπινγκ Α κατηγορίας με 155 θέσεις, 20 σκηνές και 70 καταλύματα ελαφριάς κατασκευής, ξενοδοχείου 4 αστέρων με 206 δωμάτια και 24 μπανγκαλόους δυναμικότητας 443 κλινών, αθλητικών εγκαταστάσεων, spa και συνεδριακού κέντρου για 500 άτομα.
Το εφάπαξ τίμημα που δόθηκε από τους επενδυτές για την εκμίσθωση της έκτασης είναι 420.000 ευρώ. Για τα πέντε πρώτα χρόνια, οπότε αναμένεται να υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα, θα δίνουν στο ελληνικό Δημόσιο ετησίως ενοίκιο 120.000 ευρώ και από τον 6ο έως τον 25ο χρόνο 240.000 ευρώ. Πέραν της 25ετίας και έως το τέλος της σύμβασης προβλέπεται η αύξηση του ετήσιου μισθώματος κατά 50% επί του τελευταίου ενοικίου. Έτσι η σύμβαση συνολικά θα αποφέρει στο Δημόσιο κατ’ ελάχιστον το ποσό των 18 εκατ. ευρώ. 
Το ελληνικό Δημόσιο με την ενοικίαση της έκτασης θα έχει πρόσθετο όφελος, καθώς δεν θα επιβαρύνεται με τη συντήρηση και φύλαξή της, για την οποία δαπανούσε περίπου 60.000 ευρώ κάθε χρόνο. 

Πηγή: www.kathimerini.gr
Φωτογραφία: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013