Από το Blogger.








.

Αφιέρωμα αυστριακής εφημερίδας στη δυτική Ελλάδα


Αφιέρωμα με τίτλο «Παρθένα Ελλάδα» και περιγραφή μιας περιήγησης στη δυτική Ελλάδα «στα ίχνη της μυθολογίας» που ξεκινά από την Πάργα και καταλήγει στη Λευκάδα, δημοσιεύει η αυστριακή εφημερίδα «Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν».
Παρουσιάζοντας την Πάργα, η συντάκτρια του άρθρου επισημαίνει πως, ενώ δεν διαθέτει την τυπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική των άσπρων σπιτιών με τα μπλε παράθυρα, είναι όμως άκρως τουριστική και συνεχίζει με αναφορές στον ποταμό Αχέροντα -που σύμφωνα με τη μυθολογία θεωρείτο η είσοδος στον Άδη- και στο Νεκρομαντείο, τη συμβουλή του οποίου είχε ζητήσει και ο Οδυσσέας.
Στην περιήγηση ακολουθούν η Νικόπολη με το αρχαίο θέατρο και τα τείχη της, η Πρέβεζα και η Λευκάδα, το «μαργαριτάρι του Ιονίου», που προσφέρει ένα «άγριο, ρομαντικό» τοπίο και προσελκύει κυρίως επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την αυθεντική Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται, οι ωραιότερες παραλίες βρίσκονται στις δυτικές ακτές της Λευκάδας (Εγκρεμνοί, Κάθισμα και Πόρτο Κατσίκι ).
Ως ιδιαίτερα σημαντικό, «για τους Αυστριακούς οι οποίοι αγαπούν τον καφέ», αναφέρεται το γεγονός πως σχεδόν σε όλα τα καφενεία και εστιατόρια σερβίρονται «πολλά είδη πραγματικά νόστιμου καφέ». 

Πηγή: www.express.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013