Από το Blogger.








.

Ανοίγει σήμερα το King George


Ανοίγει σήμερα τις πύλες του ύστερα από τρεις μήνες εντατικών εργασιών για την ανακαίνισή του, το ιστορικό ξενοδοχείο King George (φωτογραφία), στην πλ. Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας.
Η δαπάνη των εργασιών για την ανακαίνιση έχει ανέλθει στο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων και οι εργασίες θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν το χειμώνα.
Το King George που διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια (59 δωμάτια και 43 σουίτες), εντάχθηκε στην αλυσίδα The Luxury Collection της Starwood Hotels & Resorts, η οποία διαχειρίζεται και το διπλανό ιστορικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.
Το ξενοδοχείο λειτουργεί υπό την "ομπρέλα" τoυ Μεγάλη Βρεταννία, μετά την προ μηνών συμφωνία μακροχρόνιας ενοικίασης, μεταξύ της Eurobank (ιδιοκτήτρια εταιρεία του King George) και της Λάμψα (ιδιοκτήτρια του Μεγάλη Βρεταννία).

Φωτογραφία από τη δεκαετία του '70
Δωμάτιο του King George τη δεκαετία του '70

Το King George λειτούργησε για πρώτη φορά το 1936 και το 1958 προστέθηκαν οι τρεις τελευταίοι όροφοι. Το 1988 έκλεισε λόγω χρεών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του και το 1995 το εξαγόρασε η Τράπεζα Κρήτης, η οποία στη συνέχεια συγχωνεύθηκε με τη Eurobank. Στις 31 Μαΐου του 2004 άνοιξε ξανά τις πύλες του ύστερα από συμφωνία μεταξύ της Eurobank και του ομίλου Δασκαλαντωνάκη (Grecotel).

Πηγές: www.tovima.gr, www.imerisia.gr, BHMAGAZINO

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013