Από το Blogger.








.

Η Ολυμπιακή το 2009 και σήμερα...


Η Olympic Air, η οποία αποτελεί το διάδοχο σχήμα της παλαιάς Ολυμπιακής, πέρασε στον Όμιλο MIG το 2009 έναντι τιμήματος ύψους 177,2 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά της εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών τεχνικής βάσης και επίγειας εξυπηρέτησης) από το ελληνικό Δημόσιο.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε η εταιρεία "προσγειώθηκε ανώμαλα", καθώς αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τα περισσότερα δρομολόγια εξωτερικού της παλαιάς ΟΑ, με αποτέλεσμα σήμερα να πετά εκτός από το εσωτερικό κυρίως σε βαλκανικούς προορισμούς. Συνολικά εξακολουθεί να έχει 37 προορισμούς, εκ των οποίων οι 5 στο εξωτερικό (Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σόφια, Τίρανα και Κωνσταντινούπολη) και οι 32 στο εσωτερικό. Οι τελευταίοι μάλιστα από το Φθινόπωρο θα μειωθούν στους 29 και θα αφορούν κυρίως "άγονες γραμμές".
Παράλληλα η εταιρεία έχει μειώσει και στο μισό το στόλο της, καθώς ενώ τον Οκτώβριο του 2009 επιχειρούσε με 32 αεροσκάφη, σήμερα ο στόλος διαθέτει μόνο 16, ενώ τον περασμένο Μάιο έκλεισε και την τεχνική βάση της (Olympic Engineering).

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013