Από το Blogger.








.

Τα best sellers του φετινού καλοκαιριού


Οι μεγάλες προσφορές των ξενοδόχων προς τους tour operators, η αλματώδης αύξηση των αφίξεων από τη Ρωσία, αλλά και η έκρυθμη κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων στην Τουρκία και στην Αίγυπτο οδηγούν τον ελληνικό τουρισμό σε ρεκόρ αφίξεων το φετινό καλοκαίρι.
Είναι χαρακτηριστικό πως τρεις από τις γνωστότερες τουριστικές περιοχές κατέγραψαν τον Ιούνιο μεγάλη αύξηση, 19,01% η Ρόδος, 20,96% το Ηράκλειο και 30,62% η Σαντορίνη. 
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου "δεν θα πέφτει καρφίτσα" σε αρκετούς ελληνικούς προορισμούς. Μεγάλα ξενοδοχεία σε περιοχές όπως η Ρόδος και η Κρήτη "έχουν ανάψει κόκκινο" για κρατήσεις το συγκεκριμένο διάστημα καθώς ξέμειναν από ελεύθερα δωμάτια.
Η ζήτηση για συγκεκριμένους προορισμούς όπως το Ηράκλειο και τα Χανιά, η Ρόδος, η Κως και η Σαντορίνη ξεπερνούν κατά πολύ τις διαθέσιμες θέσεις στα αεροπορικά δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί. 
Τα ρεκόρ αφίξεων του Ιουνίου οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη... ρωσική βοήθεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο μήνα οι Ρώσοι κατέκτησαν την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων που έφθασαν στη Ρόδο σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση 67,4%.
Σε ρυθμούς... μπαλαλάικας, όμως, χορεύει και η Ζάκυνθος. Σύμφωνα με ξενοδόχους της περιοχής από τους 500.000 ξένους που υπολογίζεται ότι θα κάνουν φέτος διακοπές στο νησί το 10% (περί τις 50.000) θα είναι Ρώσοι. Εντυπωσιακός αριθμός για το μέγεθος του νησιού. 

Πηγή: www.euro2day.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 9 Ιουλίου 2013