Από το Blogger.








.

Ανοίγει "φτερά" το αεροδρόμιο της Τρίπολης


Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες από την περιφέρεια Πελοποννήσου, η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό για την πραγματοποίηση πτήσεων charter από αεροπορικές εταιρείες low cost και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε cargo και logistics, με παράλληλη στρατιωτική χρήση.
Ήδη έχει επικαιροποιηθεί η μελέτη για τη μετατροπή του αεροδρομίου που πραγματοποίησε η καναδική εταιρεία ΙΒΙ Group, η οποία εξειδικεύεται σε συγκοινωνιακά έργα, αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων πληροφορικής και που αναμένεται να αναλάβει την τεχνική και κατασκευαστική υποστήριξη του έργου.
Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε 75 - 90 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ τα έξοδα για τη λειτουργία του εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 1,5 - 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Η μετατροπή του προβλέπεται να γίνει μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).
Η μετατροπή του αεροδρομίου θα έχει μεγάλο όφελος για την τουριστική ανάπτυξη Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και φυσικά της Αρκαδίας. Το νέο έργο, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καλαμάτας και η ολοκλήρωση του οδικού άξονα που συνδέει Καλαμάτα, Τρίπολη και Κόρινθο θεωρούνται ότι θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.  

Πηγή: www.capital.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 30 Ιουλίου 2013