Από το Blogger.








.

102 δισ. δολάρια ξόδεψαν οι Κινέζοι στις διακοπές τους


Οι Κινέζοι τουρίστες ξοδεύουν στις διακοπές τους στο εξωτερικό όσο κανένας άλλος στον κόσμο, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού Economist, το 2012 ξόδεψαν πάνω από 102 δισ. δολάρια, σχεδόν 40% περισσότερα από ότι το 2011.
Η συνεχώς αυξανόμενη αριθμητικά μεσαία τάξη της Κίνας αποκτά μια ακόμη συνήθεια της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής μεσαίας τάξης, η οποία δεν είναι άλλη από τα ταξίδια στο εξωτερικό. 
Μια δημοσκόπηση σε 1.500 ξενοδοχεία και 3.000 Κινέζους τουρίστες έδειξε ότι η μεγάλη πλειονότητα των Κινέζων προτιμά τα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων, πληρώνει με κάρτες και σπάνια σε μετρητά, ενώ δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για μουσεία και χώρους ιστορικής σημασίας.
«Όταν οι Κινέζοι πάνε διακοπές είναι έτοιμοι να ξοδέψουν και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ξενοδόχοι και οι καταστηματάρχες», γράφει το περιοδικό.
Δεν φαίνεται να συμπαθούν πάντως τα ομαδικά ταξίδια και τις υπηρεσίες των tour operators, καθώς το 62% των Κινέζων που ταξίδεψαν στο εξωτερικό το 2012 ανεξάρτητα, ενώ οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι το 70% της κινεζικής πελατείας τους δεν ήρθαν με γκρουπ. 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 27 Αυγούστου 2013