Από το Blogger.

Βορειοελλαδίτες πάνε διακοπές στη Μυτιλήνη μέσω... Τουρκίας

Η πόλη της Μυτιλήνης
Διακοπές στη Μυτιλήνη ταξιδεύοντας οδικά μέσω Τουρκίας επέλεξε να κάνει σημαντικός αριθμός Ελλήνων από τη βόρεια Ελλάδα για οικονομικούς λόγους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Περικλή Αντωνίου, οι Βορειοελλαδίτες αναγκάζονται να επισκεφθούν το νησί οδικώς μέσω Τουρκίας, καθώς το κόστος του εισιτηρίου για ένα ζευγάρι σε δίκλινη καμπίνα με αυτοκίνητο μετ’ επιστροφής στο πλοίο που πηγαίνει μία φορά την εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται, περίπου, στα 450 ευρώ. Παράλληλα, το ταξίδι διαρκεί, περίπου, 14 ώρες. Όσοι επιλέγουν την οδική διαδρομή μέσω Τουρκίας από τον Έβρο για να φθάσουν στο Αϊβαλί ταξιδεύουν περίπου 6 με 7 ώρες. Στη συνέχεια, περνούν με πλοίο στη Μυτιλήνη κάνοντας ένα ταξίδι διάρκειας κάτι παραπάνω από 1 ώρα. Πέραν του κόστους της βενζίνης το ακτοπλοϊκό εισιτήριο για ένα ζευγάρι με αυτοκίνητο μετ’ επιστροφής από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί κυμαίνεται κοντά στα 70 ευρώ. 
Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου οι Έλληνες που πηγαίνουν μέσω Τουρκίας ξοδεύουν χρήματα για αγορές στη γειτονική χώρα, ορισμένες φορές διανυκτερεύουν και κάποιες ημέρες εκεί, με αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές τους δαπάνες στη Λέσβο να είναι χαμηλότερες σε σχέση με το παρελθόν.
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού τονίζει ότι παραδοσιακά η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών από το εσωτερικό της χώρας που επιλέγει τη Λέσβο ως τόπο διακοπών προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα. Παλαιότερα έμεναν έως και 15 ημέρες, αλλά τώρα με την οικονομική κρίση μένουν σχεδόν επτά ημέρες.

Πηγή: www.kathimerini.gr
Φωτογραφία: el.wikipedia.org

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 27 Αυγούστου 2013