Από το Blogger.

«Αδειάζουν» από ηλικιωμένους τα ιαματικά λουτρά


Καθώς έχει περικοπεί το επίδομα λουτροθεραπείας, λόγω λιτότητας, όλο και λιγότεροι είναι οι ηλικιωμένοι που επισκέπτονται τις λουτροπόλεις της χώρας. Οι επισκέψεις, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν μειωθεί σημαντικά και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτιμάται πως για το 2013 θα υπάρξει μία πτώση της τάξης του 70% σε σχέση με πέρσι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής του δήμου Κασσανδρείας στη Χαλκιδική. Ενώ το περασμένο έτος οι λούσεις σε καθημερινή βάση ήταν γύρω στις 1.300 κατά μέσο όρο, φέτος φτάνουν τις 300. Μάλιστα, οι ηλικιωμένοι που επισκέπτονται τα λουτρά είναι μόλις τρεις με τέσσερις την ημέρα και οι υπόλοιποι είναι ξένοι τουρίστες που βρίσκονται για διακοπές στη Χαλκιδική.
Τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής έχουν τη δυνατότητα να "ζήσουν" από τους ξένους τουρίστες, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες, λούσεις κάνουν Ρώσοι, Γερμανοί, Βρετανοί, αλλά και αρκετοί Έλληνες, με τις οικογένειές τους, συνδυάζοντας θάλασσα και ζεστά ιαματικά νερά. 
Ανάλογη εικόνα όσον αφορά την επισκεψιμότητα των ηλικιωμένων παρουσιάζεται και στις υπόλοιπες λουτροπόλεις. «Οι λουτροπόλεις θα περιμένουν το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για να δουν εάν θα έχουν χρήματα οι ηλικιωμένοι να πραγματοποιήσουν επισκέψεις. Εάν συνεχιστεί, όμως, η ίδια εικόνα, θα έχουμε μεγάλη πτώση φέτος», δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας Ανέστης Αναστασιάδης. Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, δεν αποκλείεται η σεζόν να κλείσει με πτώση της τάξης του 70% σε σχέση με το 2012, μια χρονιά κατά την οποία είχε ήδη σημειωθεί μείωση των επισκέψεων στα ιαματικά λουτρά κατά 30%.

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013