Από το Blogger.








.

Κρουαζιέρα: Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη η Ελλάδα


Τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός των τουριστών στην Ευρώπη έχει αναδειχθεί η Ελλάδα στο χώρο της κρουαζιέρας, μετά από την Ισπανία και την Ιταλία. Μάλιστα, τα ελληνικά λιμάνια με επίκεντρο τον Πειραιά συγκεντρώνουν ολοένα και περισσότερους τουρίστες μετά την άρση του καμποτάζ, με τις εκτιμήσεις να υπολογίζουν ότι έως το τέλος του 2013 οι αφίξεις θα φθάσουν τα 5,5 εκατομμύρια.
Ειδικότερα, ο Πειραιάς στο επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος καταγράφει αύξηση 11,7% στους επιβάτες transit. 
Σύμφωνα με στοιχεία, κάθε τουρίστας ξοδεύει καθημερινά 200 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ φέτος υπολογίζεται πως θα υπάρξουν πρόσθετα έσοδα 1 δισ. ευρώ από τους transit επιβάτες και 2 δισ. από τους επιβάτες στα λιμάνια βάσης.
Τα έσοδα, εκτιμούν φορείς του κλάδου, θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με συγκεκριμένες αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, καθώς ακόμη υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αυτό τον τομέα και πάρα πολλοί επισκέπτες δεν μπορούν να μεταβούν στα αξιοθέατα επειδή είναι κλειστά. 
Πέραν όμως του βασικού λιμανιού της χώρας μεγάλη αύξηση στην κρουαζιέρα καταγράφουν φέτος και άλλα λιμάνια της χώρας, όπως εκείνο του Ηρακλείου, που η αύξηση άγγιξε το 62%, της Σαντορίνης με 30%, της Κέρκυρας με 23%, καθώς και της Κεφαλλονιάς με 20,5%.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013