Από το Blogger.








.

«Το μέλλον της Χαλκιδικής είναι στον οδικό τουρισμό»


Ικανοποίηση από τις επιδόσεις του καλοκαιριού εκφράζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, εκτιμώντας ότι η σεζόν θα κλείσει στην περιοχή με άνοδο 5% - 7% σε αφίξεις, ενώ ο τζίρος θα είναι «λίγο αυξημένος», καθώς έγιναν πολλές κρατήσεις early booking και εκπτώσεις 25%. 
Τα ξενοδοχεία της περιοχής και κυρίως οι μονάδες άνω των 80 δωματίων παρουσιάζουν πληρότητα 85% - 90% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με το Σεπτέμβριο να κινείται σε επίπεδα 70% - 75%. 
Ο ίδιος σημειώνει ότι το 50% των διανυκτερεύσεων προέρχονται από τον οδικό τουρισμό, «ο οποίος πάει πολύ καλά», με ταξιδιώτες από Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, ενώ εφέτος έφθασαν οδικώς στη Χαλκιδική και οι πρώτοι Τούρκοι, με 1.500 κρατήσεις σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων. Από τη Ρωσία η αύξηση κυμαίνεται σε ποσοστό 10%, όμως «η αγορά μαζικοποιείται», καθώς επεκτείνεται και στην ενδοχώρα της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να «πέφτει ο μέσος όρος του πελάτη» και να μειώνεται η δαπάνη. «Το μέλλον της Χαλκιδικής είναι στον οδικό τουρισμό, με παράλληλη βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας των καταλυμάτων», υπογραμμίζει ο κ. Τάσιος. 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 6 Αυγούστου 2013