Από το Blogger.








.

Εγκρίθηκαν δύο νέες τουριστικές επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και στην Ερμιονίδα Αργολίδας


Εγκρίθηκαν δύο νέες τουριστικές επενδύσεις για ένταξη στο καθεστώς Fast Track, με συνολικό προϋπολογισμό 1,2 δισ. ευρώ, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσουν περισσότερες από 1.900 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της πλήρους λειτουργίας τους.
Ειδικότερα, η εταιρεία ΠΡΑΒΙΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ θα αναπτύξει επενδυτικά το Κτήμα Πραβίτα το οποίο βρίσκεται στη Χαλκιδική, στην περιοχή Ταξιάρχη του δήμου Πολυγύρου και καταλαμβάνει έκταση 12.673 στρεμμάτων. Το επενδυτικό σχέδιο του Pravita Estate περιλαμβάνει τέσσερα γήπεδα γκολφ, τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων, συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών, συνεδριακό κέντρο, κέντρο υγείας, αποκατάστασης & θεραπείας, προπονητικό αθλητικό κέντρο, καθώς και εγκαταστάσεις εναλλακτικού τουρισμού.
Η κατασκευή του Pravita Estate θα δημιουργήσει 1.343 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της πλήρους λειτουργίας του.
Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του Pravita Estate ανέρχεται σε περίπου 726,4 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το επενδυτικό χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε χρονικό διάστημα πέντε ετών.
Η επένδυση Kilada Hills θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2.000 στρεμμάτων. Η επένδυση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου με 71 δωμάτια, 40 Chedi Club Suites (μακέτα) και γηπέδο golf 18 οπών.
Το θέρετρο Kilada Hills θα λειτουργεί σε ετήσια βάση με αυστηρά κριτήρια αειφόρου ανάπτυξης και αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 600 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της λειτουργίας του.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 418 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγές: www.ethnos.gr, www.portohelicollection.com 


Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013