Από το Blogger.








.

Πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών η Ελλάδα το 2013


Η Ελλάδα επανέκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Αυστριακών για το καλοκαίρι του 2013, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της Αυστρίας Φερκέρσμπιουρο-Ρουέφα (Verkehrsbuero-Ruefa), Μάρτιν Μπάχλεχνερ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη, με θέμα τη μέχρι τώρα πορεία των κρατήσεων και τα αποτελέσματα της εταιρείας του.
Σε σχέση με τα αποτελέσματα των ταξιδιωτικών γραφείων του ομίλου του, ο κ. Μπάχλεχνερ τόνισε πως η Ελλάδα κατάφερε να επανακτήσει τον τίτλο του "δημοφιλέστερου προορισμού" των Αυστριακών για διακοπές στο εξωτερικό, επιτυγχάνοντας αύξηση της τάξης του 23,3% στον κύκλο εργασιών, έπειτα από την περυσινή μείωση του σχεδόν 30%.
Συνολικά η Ελλάδα, έχει μερίδιο 14,6% στην αυστριακή τουριστική αγορά για την καλοκαιρινή περίοδο του 2013 (Μάιος έως 31 Οκτωβρίου), ακολουθούμενη από την Τουρκία με μερίδιο 13,1% και την Ισπανία 13%.
Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό των 8,4 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013