Από το Blogger.








.

Διαγωνισμοί για την αξιοποίηση από επενδυτές 35 ακινήτων του Δημοσίου


Διαδικασίες - εξπρές για την πώληση ή τη μακροχρόνια ενοικίαση 35 ακινήτων του Δημοσίου, προωθούν το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και το επόμενο διάστημα θα «βγουν» σημαντικοί διαγωνισμοί.
Μεταξύ άλλων μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εκμετάλλευση ενός από τα καλύτερα ολυμπιακά «φιλέτα», αυτό του Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου (φωτογραφία). Το ακίνητο αυτό θεωρείται σπουδαίο, καθώς έχει συνολική επιφάνεια άνω των 1.000 στρεμμάτων και δομημένη επιφάνεια 33.000 τ.μ.
Ο επενδυτής που θα αναλάβει το ακίνητο μέχρι 99 χρόνια θα μπορεί να προχωρήσει στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση γηπέδου γκολφ, ξενοδοχείου, χώρων εστίασης, καταστημάτων, γραφείων, ενώ σε προκαθορισμένες περιοχές υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής εκθέσεων και δημοπρασιών. Παράλληλα προβλέπονται χρήσεις που σχετίζονται με το ιππικό κέντρο, όπως μουσείο, πάρκινγκ, γήπεδα κ.λπ.
Παράλληλα, το Νοέμβριο θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τη μακροχρόνια ενοικίαση των 76 στρεμμάτων της πλαζ της Βουλιαγμένης που περιλαμβάνει το κτήριο της Ωκεανίδας (εστιατόριο - αναψυκτήριο), κυλικεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδική χαρά και βοηθητικά κτήρια. Η πλαζ της Βουλιαγμένης είναι από τις πλέον δημοφιλείς οργανωμένες παραλίες της Αττικής. 

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013