Από το Blogger.








.

"Αλλάζουν χέρια" ελληνικά ξενοδοχεία


Πολλά ελληνικά ξενοδοχεία, εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, πρόκειται να αλλάξουν χέρια τους επόμενους μήνες επειδή είτε θα πωληθούν, είτε θα ανατεθεί η διαχείρισή τους σε γνωστές αλυσίδες (management contracts).
Πρακτικά, δηλαδή, αρκετά από τα καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία θα υποστούν λίφτινγκ, θα μετατραπούν σε επώνυμα, αφού θα ενταχθούν σε διεθνή αλυσίδα, θα τοποθετηθούν στα «επάνω ράφια» του ελληνικού τουρισμού και θα προσελκύσουν πελατεία υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.
Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον συνδέεται με:

- Τις προβλέψεις για αύξηση του τζίρου των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως, αλλά και με τις εκτιμήσεις για ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

- Την ασφυκτική οικονομική κατάσταση της χώρας και γνωστών εγχώριων ξενοδοχειακών (και άλλων τουριστικών) επιχειρήσεων, που δημιουργεί ευκαιρίες να αποκτηθούν σε χαμηλή τιμή δημόσια (ακίνητα, αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες) και ιδιωτικά ακίνητα.

- Την αλλαγή στρατηγικής ισχυρών ταξιδιωτικών ομίλων της Ευρώπης (όπως οι γερμανικοί tour operators TUI, Thomas Cook, DER Touristik, FTI και Altours), οι οποίοι έχουν αποφασίσει να ισχυροποιήσουν τις ξενοδοχειακές αλυσίδες που ελέγχουν, με στόχο να ελέγξουν την ποιότητα και κυρίως να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. 

Πηγή: www.euro2day.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013