Από το Blogger.








.

Διαγωνισμός αξιοποίησης για το «Νησί των Ονείρων» στην Ερέτρια


Ξεκινά σύντομα διαγωνισμός αξιοποίησης για το «Νησί των Ονείρων» (φωτογραφία) στην περιοχή της Ερέτριας στην Εύβοια, από το Δήμο Ερέτριας και την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). 
Η εκμίσθωση του «Νησιού των Ονείρων» θα είναι μακροχρόνια, για τουλάχιστον 35 χρόνια, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός προβλέπει την υποβολή επιχειρησιακού σχεδίου για την τουριστική αξιοποίηση της έκτασης, το οποίο θα αξιολογηθεί. «Υπάρχει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον», τονίζει ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Βελέντζας, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές είναι τόσο από το εξωτερικό, με τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, αλλά και τη Βρετανία να έχουν σημαντική παρουσία, όσο και από το εσωτερικό, καθώς υπάρχει διερεύνηση και από Έλληνες επιχειρηματίες. 
Το «Νησί των Ονείρων» απέναντι από την Ερέτρια έχει έκταση 66 στρεμμάτων και περιλαμβάνει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελείται από δύο κεντρικά κτήρια, τα οποία στεγάζουν συνολικά 52 δωμάτια, 46 bungalows, εγκαταστάσεις mini golf, τένις, βόλεϊ, πάρκινγκ 300 αυτοκινήτων, εστιατόριο και beach bar. 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013