Από το Blogger.








.

Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το Ράλι Ακρόπολις



Εκτός Πρωταθλήματος 2014 θα βρίσκεται το Ράλι Ακρόπολις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχετικού ημερολογίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA), την Παρασκευή.
Οι ανησυχίες της FIA σχετίζονταν με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και με το κατά πόσο το Ράλι Ακρόπολις θα πληροί τις ολοένα και υψηλότερες οικονομικές απαιτήσεις ενός αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το Ράλι Ακρόπολις 2013 (φωτογραφία), το οποίο πραγματοποιήθηκε 31 Μαΐου - 2 Ιουνίου, περιελάμβανε 14 ειδικές διαδρομές, αντί των 22 που έγιναν το 2012.
Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Ράλι Ακρόπολις μένει εκτός ημερολογίου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς το 1974 δε διοργανώθηκε λόγω ενεργειακής κρίσης, ενώ το 2010 παρέμεινε εκτός θεσμού, καθώς η FIA εκείνη την περίοδο «δοκίμαζε» την κυλιόμενη εναλλαγή χωρών στο Πρωτάθλημα.
Σε κάθε περίπτωση και με πλήρη επίγνωση του αρνητικού αντίκτυπου αυτής της εξέλιξης, η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλι Ακρόπολις θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επαναφορά του στο ημερολόγιο του 2015, ενδεχομένως και εκμεταλλευόμενη τον ένα χρόνο απουσίας, ώστε το Ράλι Ακρόπολις να επιστρέψει με νέα στοιχεία που θα τονώσουν το χαρακτήρα του.

Πηγές: www.acropolisrally.gr, www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013