Από το Blogger.

Αύξηση των επιβατών από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος


Την εντυπωσιακή αυξητική τάση του συνόλου των τουριστών από το εξωτερικό που έφθασαν στη χώρα, αυτό το καλοκαίρι επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για την εξέλιξη της κίνησης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας κατά την περίοδο Μαΐου - Αυγούστου.
Οι επιβάτες, με προορισμό την Αθήνα, είτε με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιό της και κατεύθυνση άλλες περιοχές της χώρας, έφθασαν τα 1,7 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τα περυσινά επίπεδα κατά 6,5%.  
Σημαντικός, όμως, φαίνεται να είναι και ο θετικός αντίκτυπος στην βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Αθήνας, καθώς ακόμη μεγαλύτερη αύξηση (11,6%), παρουσίασε το ποσοστό των ξένων επιβατών που είχε, κατά την ίδια χρονική περίοδο, ως βασικό προορισμό την Αθήνα (destination passengers).
Πάντως η συνολική επιβατική κίνηση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη χρονική αυτή περίοδο ανήλθε σε 5,3 εκατομμύρια επιβάτες, μειωμένη κατά 1,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, γεγονός που κυρίως οφείλεται στη μειωμένη ταξιδιωτική ζήτηση των Ελλήνων επιβατών (-12,4%). 
Σε ότι αφορά τις χώρες προέλευσης η πιο εντυπωσιακή αύξηση ξένων επιβατών κατά την περίοδο Μαΐου - Αυγούστου προήλθε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (+69%), καθώς και από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (+22%), με πρώτους τους Ελβετούς (+41%) και τους Τούρκους (+27%). 
Σημαντική ανάκαμψη παρουσίασε και η επιβατική κίνηση από υπερατλαντικούς προορισμούς, με τις αγορές της Αυστραλίας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών να σημειώνουν αύξηση 19%, 45% και 9% αντίστοιχα. 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013