Από το Blogger.








.

«Ημέρες Αυγούστου» εξακολουθεί να ζει ο τουρισμός στη Σαντορίνη


Μία από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν όλων των εποχών βιώνει φέτος η Σαντορίνη, καθώς οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ακόμη πολύ υψηλές πληρότητες.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία η Σαντορίνη για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου είχε την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις ξένων τουριστών μεταξύ των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών της χώρας. Οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 19,4% φθάνοντας σε 196.253 έναντι 164.314 το οκτάμηνο του 2012.
Η Σαντορίνη αποτελεί τον πλέον δημοφιλή προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας, ενώ στο νησί θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο τα γυρίσματα μιας, ακόμη, κινεζικής ταινίας με τίτλο «Οne and a half summer». H Ένωση Ξενοδόχων θα διευκολύνει την παραγωγή προσφέροντας φιλοξενία για τους συντελεστές της ταινίας οι οποίοι θα μεταβούν σταδιακά στη Σαντορίνη από τις 2 έως τις 12 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά φέτος κινεζική τηλεοπτική παραγωγή που θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στη Σαντορίνη, μετά το «Βeijing Love Story».
Επιπλέον το διάστημα 21 Σεπτεμβρίου - 24 Νοεμβρίου αναμένεται η άφιξη 139 κρουαζιερόπλοιων.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013