Από το Blogger.








.

Η Ελλάδα "μαθαίνει" το city-break


Μερίδιο από τις «πρόσφορες» αγορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ινδίας επιδιώκουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το προφίλ τους ως προορισμοί city break σε χώρες με μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης. Οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει από τους ξενοδόχους της συμπρωτεύουσας, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με 11 tour operators από την Ινδία, παρουσιάζοντας τους το προφίλ και τις δυνατότητες της πόλης. 
Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, οι tour operators της Ινδίας εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για πραγματοποίηση ταξιδιών κινήτρων (incentive travel) και για συνεδριακό τουρισμό, σημεία τα οποία η πόλη μπορεί να αξιοποιήσει, ακόμη και εκτός καλοκαιρινής σεζόν. 
Οι δυνατότητες που ανοίγονται είναι ενθαρρυντικές, δεδομένου ότι περισσότεροι από δέκα εκατ. Ινδοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό, είτε για αναψυχή, είτε για επιχειρηματικούς λόγους. Οι στατιστικές δείχνουν ότι προτιμούν τα all inclusive πακέτα, είναι λάτρεις των luxury ξενοδοχείων, ενώ ήδη γνωρίζουν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.
Παρά την αυξανόμενη δυναμική που φαίνεται να παρουσιάζει ωστόσο η ινδική αγορά, η προσέλκυση επισκεπτών μπορεί σύμφωνα με τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης να γίνει μόνο με συνδυαστικά ταξιδιωτικά πακέτα, μαζί με την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, καθώς η τελευταία διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Νέο Δελχί. 
Ενθαρρυντικά παράλληλα είναι τα στοιχεία και για την έλευση τουριστών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Αθήνα. Όπως έδειξαν οι τελευταίες μετρήσεις του αεροδρομίου της Αθήνας κατά την περίοδο Μαΐου - Αυγούστου σημειώθηκε εντυπωσιακή αύξηση στις αφίξεις επισκεπτών που προτίμησαν την πρωτεύουσα ως βασικό προορισμό την Αθήνα (destination passengers), αύξηση η οποία άγγιξε το 69%. 

Πηγή: www.capital.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013