Από το Blogger.








.

Δύο μόνο οι προσφορές στο διαγωνισμό του Makedonia Palace


Σε «παιχνίδι για πολύ λίγους» εξελίχθηκε τελικά ο μακροχρόνιος πλειοδοτικός διαγωνισμός εκμίσθωσης του ξενοδοχείου, Makedonia Palace (φωτογραφία), καθώς ο υφιστάμενος διαχειριστής του, ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, φαίνεται ότι έχει το «πάνω χέρι» για να αποκτήσει το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα για τα επόμενα 30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για επιπλέον δέκα έτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο η εταιρεία White & Black του Ι. Σαββίδη, αλλά και ο όμιλος Στέγγου, με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras στη Χαλκιδική εισήλθαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, ο οποίος ολοκληρώθηκε χθες, με την κατάθεση των οικονομικών προσφορών.
Οι πληροφορίες θέλουν την προσφορά του Ι. Σαββίδη να είναι πιο πλήρης, σε σχέση και με τους όρους του διαγωνισμού και γι' αυτό προβάλλει ως «φαβορί».
Πάντως, γενικότερα ο διαγωνισμός δεν συγκέντρωσε στη δεσμευτική φάση του το ενδιαφέρον που αναμενόταν, τόσο από εγχώρια, όσο και από αλλοδαπά επιχειρηματικά σχήματα, καθώς πιθανότατα να θεωρήθηκαν υψηλές οι οικονομικές δεσμεύσεις, οι οποίες ζητούνταν. Το ΙΚΑ ζητούσε ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα 137.500 ευρώ, ποσοστό επί του ετήσιου κύκλου εργασιών που μπορεί να φτάσει έως και 12% (για τζίρο από 7 - 11 εκατ. ευρώ), αλλά και ένα υψηλό πακέτο εγγυήσεων, το οποίο αρχικά υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο εκμισθωτής υποχρεώνεται να υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο ετών από την έναρξη της μακροχρόνιας μίσθωσης.
Στην πρόταση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Ι. Σαββίδης προβλέπεται η συνεργασία με τα ξενοδοχεία Aldemar συμφερόντων του Ν. Αγγελόπουλου

Πηγή: www.imerisia.gr
Φωτογραφία: www.makedoniapalace.com

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013