Από το Blogger.








.

Σε «τροχιά» ανόδου ο τουρισμός από τις σκανδιναβικές χώρες το 2014


Ιδιαίτερα θετικές για το 2014 είναι οι προοπτικές από τη σκανδιναβική αγορά (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία), η οποία τροφοδοτεί με 1,5 εκατ. τουρίστες την Ελλάδα κάθε χρόνο.
Η αυξημένη ζήτηση αποτυπώθηκε τη φετινή χρονιά, καθώς βασικοί tour operators που δραστηριοποιούνται στις σκανδιναβικές χώρες επεκτείνουν έως και τα τέλη Νοεμβρίου την τουριστική περίοδο σε ελληνικούς προορισμούς, αυξάνοντας παράλληλα τον προγραμματισμό τους για τη νέα σεζόν.
Τη δυναμική αυτή φιλοδοξεί να μεγιστοποιήσει το 1ο Grekland Panorama, που πραγματοποιείται στις 14 - 16 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, από την εταιρεία North Events και έχει στόχο την παρουσίαση του τουρισμού, του πολιτισμού και της γαστρονομίας της Ελλάδας, σε επαγγελματίες της αγοράς και στο ευρύ κοινό.
Με συνολικά 25 εκατ. πληθυσμό, οι σκανδιναβικές χώρες αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη εξερχόμενη αγορά της Ευρώπης, καθώς οι δαπάνες σε ταξίδια ξεπερνούν τα 20 δισ. δολάρια το χρόνο. Σύμφωνα με μελέτες οι Σκανδιναβοί ξοδεύουν στον τουρισμό τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με το μέσο σκανδιναβό επισκέπτη να δαπανά 1.000 ευρώ σε κάθε ταξίδι του (συμπεριλαμβάνεται η μετάβαση, διαμονή και κατανάλωση). Κατά μέσο όρο, η μεγαλύτερη πλειοψηφία των Σκανδιναβών ταξιδεύει τέσσερις φορές το χρόνο, τάση που αναμένεται να αυξηθεί σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου.
Στο Grekland Panorama συμμετέχουν tour operators, τουριστικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες, ενώ για δύο μέρες η διοργάνωση θα είναι ανοικτή στο κοινό, χωρίς εισιτήριο. Το εγχείρημα υποστηρίζεται από μεγάλους tour operators της σκανδιναβίας (Apollo Kuoni, TUI Fritidsresor, VING, Airtours, Tema Resor κ.α.), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), το υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ενώ πλήθος ελληνικών προορισμών και επιχειρήσεων έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.  

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013