Από το Blogger.








.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας επανέρχεται στο «χάρτη» των αεροπορικών εταιρειών


Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (φωτογραφία) επιστρέφει το ερχόμενο καλοκαίρι η Singapore Airlines, καθώς η εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιστρέψει στην Αθήνα πραγματοποιώντας δρομολόγια το διάστημα Ιουνίου - Οκτωβρίου 2014.
Η Singapore προχώρησε σε επαναξιολόγηση της απόφασής της να διακόψει τις πτήσεις από και προς Αθήνα τον Οκτώβριο του 2012 και σίγουρα αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη για το αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας. Η επανάκαμψη, έστω και σε εποχική βάση, της Singapore θεωρείται και από την πλευρά του αερολιμένα της Αθήνας μια θετική εξέλιξη, προάγγελος μιας καλής πορείας για το ερχόμενο καλοκαίρι. Εκείνο που επισημαίνεται με έμφαση είναι ότι υπάρχει κινητικότητα και φαίνεται πως η Αθήνα ξαναμπαίνει στο χάρτη αρκετών αεροπορικών εταιρειών μετά από μακρά περίοδο... ξηρασίας.
Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει και για τη χειμερινή περίοδο που ξεκινά, καθώς αρκετά δρομολόγια που ξεκίνησαν ως εποχικά το καλοκαίρι επεκτείνονται και το χειμώνα.
Για τους επόμενους μήνες η Aegean Airlines θα διατηρήσει τα δρομολόγια που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα προς Βερολίνο - Βουδαπέστη - Γενεύη - Κίεβο και Βαρσοβία, ενώ πρόκειται να προσθέσει και το Κάιρο στο δίκτυό της.
Η τουρκική εταιρεία Pegasus Airlines από εποχικό, κάνει ετήσιο το δρομολόγιο για Κωνσταντινούπολη συνεχίζοντας το και κατά τη χειμερινή περίοδο, μετά την πολύ θετική υποδοχή που είχε.
Στη μετατροπή του δρομολογίου Αθήνα - Στοκχόλμη, από εποχικό σε ετήσιο, προχωρά και η αεροπορική εταιρεία SAS. Η σκανδιναβική εταιρεία πρόκειται να προσθέσει δύο ακόμη προορισμούς συνδέοντας την ελληνική πρωτεύουσα με το Όσλο και το Ελσίνκι.
Στην πρωτεύουσα επιστρέφει επίσης και η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT, η οποία είχε διακόψει τις πτήσεις για Βαρσοβία και επανέρχεται με ετήσιο δρομολόγιο.

Πηγή: www.euro2day.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013