Από το Blogger.








.

Μειώνουν και καταργούν πτήσεις οι αεροπορικές εταιρείες



Σύμφωνα με το διεθνές αεροπορικό παρατηρητήριο Airlineroute για τη χειμερινή σεζόν, που ξεκινά στις 28 Οκτωβρίου, καταγράφονται οι εξής τάσεις:

- H AIR FRANCE μειώνει από τέσσερις σε δύο τις ημερήσιες πτήσεις στο δρομολόγιο Παρίσι - Αθήνα, ενώ διατηρεί δύο πτήσεις ανά εβδομάδα από και προς Μασσαλία (4 το 2011) και Νίκαια (3 το 2011). 
- Η KLM η οποία ήδη έχει μειώσει και τις θερινές της πτήσεις από δύο σε μία ημερησίως, θα διατηρήσει μία πτήση στο δρομολόγιο Αθήνα - Άμστερνταμ ανά ημέρα. Η θυγατρική της, low cost, TRANSAVIA θα μειώσει σε τρεις ανά εβδομάδα (από τέσσερις το 2011) τις πτήσεις Αθήνα - Άμστερνταμ.
- Η LUFTHANSA μειώνει σε δύο ανά ημέρα (από τρεις πέρσι) τις πτήσεις από Αθήνα προς Φραγκφούρτη, ελαττώνει σε 14 από 19 ανά εβδομάδα τις συχνότητες Αθηνών - Μονάχου και σταματάει τις πτήσεις Αθήνας - Ντύσελντορφ.  
- Η SWISS μειώνει τις πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα - Γενεύη από δύο σε μία ανά ημέρα και τις πτήσεις προς Ζυρίχη σε 16 ανά εβδομάδα (από 21 πέρσι). 
- Η LOT μειώνει σε τρεις τις πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα - Βαρσοβία από πέντε την περσινή σεζόν. 
- Οι BRUSSELS AIRLINES θα σταματήσουν τη σύνδεση της Αθήνας με τις Βρυξέλλες. Το πτητικό έργο θα περάσει μέσω πτήσεων κοινού κωδικού εξ ολοκλήρου στην Aegean Airlines, η οποία ήδη επιχειρεί στο συγκεκριμένο προορισμό. 
- Η πορτογαλική TAP, που ξεκίνησε τη σύνδεση Λισαβόνας - Αθήνας τον Ιούνιο του 2011, σταματά το δρομολόγιο τον Οκτώβριο.  
- Η DELTA σταματά τη σύνδεση με τη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο και παραπέμπει τους ταξιδιώτες στην AIR FRANCE και την ALITALIA για πτήσεις μέσω ανταποκρίσεων. 
- Η SINGAPORE αποχωρεί τον Οκτώβριο από την Αθήνα και παραπέμπει τους ταξιδιώτες στις LUFTHANSA και TURKISH AIRLINES για πτήσεις με ανταπόκριση.  

Και η AEGEAN AIRLINES, σε σύγκριση με περσινή χειμερινή σεζόν, μειώνει τις συνδέσεις από Αθήνα προς: 

- Βαρκελώνη σε 3 αντί 5 
- Βιέννη σε 4 αντί 5
- Μιλάνο σε 8 αντί 10
- Παρίσι σε 12 από 14 
- Ρώμη σε 9 αντί 10.

Παράλληλα η εταιρεία το Νοέμβριο θα αναστείλει τη σύνδεση με τη Μαδρίτη, ενώ νωρίτερα θα σταματήσει και τη σύνδεση με τη Βουδαπέστη, την οποία θα ξεκινήσει εκ νέου για την περίοδο των Χριστουγέννων. 
Αντίθετα θα αυξήσει τις πτήσεις από Αθήνα προς Μόσχα σε κατά μέσο όρο τρεις ανά εβδομάδα, ενώ θα διατηρηθούν σε περίπου ίδιες συχνότητες τα νέα δρομολόγια προς Πράγα (θα διπλασιαστούν μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου) και Τιφλίδα. 
Επίσης η AEGEAN θα εγκαινιάσει τον Οκτώβριο τη σύνδεση της Αθήνας και με το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Έτσι θα μοιράσει τις πτήσεις της από και προς το Λονδίνο μεταξύ του Χίθροου και του Γκάτγουικ, οι οποίες συνολικά θα φθάσουν τις 11 και 7 ανά εβδομάδα αντίστοιχα. 
Δύσκολο χειμώνα θα περάσει και η Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα η SWISS θα σταματήσει τη σύνδεση της πόλης με τη Ζυρίχη, η ALITALIA θα αναστείλει τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Ρώμη για τη χειμερινή περίοδο και θα την ξεκινήσει και πάλι το Μάρτιο. Επίσης η BRITISH AIRWAYS διακόπτει τα δρομολόγια από και προς Λονδίνο, ενώ και η AUSTRIAN AIRLINES μειώνει τις πτήσεις προς Βιέννη σε τρεις ανά εβδομάδα. 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 28 Αυγούστου 2012