Από το Blogger.








.

Αντίστροφη μέτρηση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης



Η διαδικασία της πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης (Astir Palace Resort) αναμένεται να αρχίσει ως στο τέλος του χρόνου.
Η Εθνική Τράπεζα θα "τρέξει" το διαγωνισμό γιατί κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό του εμβληματικού ακινήτου, δηλαδή τα 181 από τα 300 στρέμματα, ενώ τα υπόλοιπα 119 στρ. όπου έχει χτιστεί το ξενοδοχείο Αφροδίτη ανήκουν στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).
Η προοπτική πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Βουλιαγμένη, στην ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον επενδυτών που έχουν κάνει ήδη διερευνητικές προσεγγίσεις. 
Άλλωστε το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ακίνητα στη χώρα. Στις αρχές του 2012, με αφορμή το ενδεχόμενο πώλησής του, πληροφορίες έκαναν λόγο για τίμημα που κυμαίνεται στα 250 εκατ. ευρώ, ωστόσο σε παλαιότερες εκτιμήσεις η αξία του φέρεται να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.  
Ωστόσο ανοιχτό είναι το θέμα σχετικά με το αν ο διαγωνισμός θα αφορά πώληση ή μακροχρόνια παραχώρηση του ακινήτου. 
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Βουλιαγμένης, του οποίου τη διαχείριση ανέλαβε από 1ης Ιουλίου 2006 η διεθνής αλυσίδα Starwood Hotels and Resorts, περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Arion Resort & Spa, The Luxury Collection και το The Westin Athens δυναμικότητας 123 και 162 δωματίων αντίστοιχα, τα οποία περιλαμβάνουν συνεδριακές αίθουσες και χώρους εκδηλώσεων, 58 bungalows, πολυτελή εστιατόρια και την παραλία Astir Beach. Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Αφροδίτη που θα μετονομαστεί W Athens, έχει σταματήσει. 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012