Από το Blogger.








.

Ανεργία και τουρισμός...

Πηγή: www.ethnos.gr

του Αλέξη Σωτηρόπουλου, MSc

Η ανεργία στη χώρα μας σύμφωνα τουλάχιστον με τα επίσημα στοιχεία έφτασε το Μάιο στο 23,1% και ο αριθμός των ανέργων το 1.147.372. 
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταπολέμηση της ανεργίας θα μπορούσε να διαδραματίσει ο τουρισμός αν (επιτέλους) προσελκύσουμε μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, παράλληλα με την ανάπτυξη μορφών τουρισμού που θα βοηθήσουν ώστε η τουριστική σεζόν να μην περιορίζεται ουσιαστικά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.
Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι από το εξωτερικό που έχουν εδώ και πολλά χρόνια ενδιαφερθεί για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Δυστυχώς η γραφειοκρατία έχει εμποδίσει τη συντριπτική πλειοψηφία στην υλοποίηση των σχεδίων τους. 
Επίσης υπάρχουν μορφές τουρισμού κατάλληλες για να αναπτυχθούν στην Ελλάδα (όπως ο καταδυτικός, ο θρησκευτικός, ο αθλητικός και άλλοι), που μπορούν να προσελκύσουν πολλές χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, άρα θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.  
Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν εξαντληθεί οι αναλύσεις και οι διαπιστώσεις καθώς όλο και περισσότεροι στη χώρα έχουν αντιληφθεί τη σπουδαιότητα και τα οφέλη του τουρισμού. Άραγε το έχουν αντιληφθεί τα πολιτικά κόμματα;

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012