Από το Blogger.








.

Ρόδος: Δράσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου



Δράσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προτείνει ο σύλλογος διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, φιλοδοξώντας να καταστεί η Ελλάδα και οι προορισμοί της πόλος έλξης των τουριστών καθ´ όλη τη διάρκεια του έτους.
"Να διατηρήσουμε το προϊόν "Ήλιος και Θάλασσα" αναβαθμίζοντας συνέχεια την ποιότητα και βελτιώνοντας τη σχέση τιμής - ποιότητας σ' όλους τους τομείς και κατηγορίες" επισημαίνει ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγγος και προσθέτει ότι θα πρέπει να γίνει προβολή όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα ανά περιοχή.
Περιπατητικός τουρισμός, μαθητικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός κυρίως για τη ρωσική αγορά, θαλάσσια σπορ, όπως Wind surfing, καταδύσεις, γαστρονομικός τουρισμός, αγροτουρισμός, αθλητικός, ιαματικός, ταξίδια νεόνυμφων, τέλεση γάμων, κρουαζιέρα και φυσικά ο συνεδριακός τουρισμός, είναι προϊόντα που θα δώσουν την προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Όπως επισημαίνουν εμπειρογνώμονες του χώρου, οι συγκεκριμένες μορφές τουρισμού θα πρέπει να προβληθούν σωστά και ταυτόχρονα να αναζητηθούν στρατηγικές συμμαχίες με αεροπορικές εταιρίες.  
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι προτάσεις των ξενοδόχων της Ρόδου. Ειδικότερα, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού προτείνουν μεταξύ άλλων να υπάρχει ένα δίκτυο ξενοδοχείων και εστιατορίων που θα δεσμευθεί, για τη δωδεκάμηνη λειτουργία του, αλλά και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία, των ελάχιστων απαιτούμενων αρχαιολογικών χώρων.

Πηγή: www.express.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012