Από το Blogger.








.

Σχέδια για πίστα F1 στη Δραπετσώνα - Βλέψεις έχει και η Αχαΐα



Επανέρχεται στο προσκήνιο η δημιουργία πίστας αγώνων αυτοκινήτου, κατάλληλη για τη φιλοξενία ακόμα και αγώνων της Formula 1, αυτή τη φορά στην περιοχή της Δραπετσώνας, στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στο χώρο γύρω από το παλιό εργοστάσιο λιπασμάτων, που συγκεντρώνει πολλά από τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας επένδυσης, προκειμένου να είναι βιώσιμη.  
Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων F1 δίπλα από το λιμάνι του Πειραιά, δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή αλλά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα θα συμβάλει στη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Το σχέδιο ανάπλασης που επεξεργάζεται ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, προβλέπει την κατασκευή μαρίνας και τη δημιουργία σημαντικών υποδομών όπως ξενοδοχεία, εκθεσιακούς χώρους, εμπορικά κέντρα κλπ., ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στο πράσινο και στην προστασία του περιβάλλοντος. 
Από πλευράς επενδυτικού ενδιαφέροντος, ήδη έχει υπάρξει προσέγγιση από επιχειρηματικούς κύκλους του Κατάρ, ενώ την κίνηση παρακολουθεί στενά και ο ιδιοκτήτης της πίστας F1 στην Κωνσταντινούπολη. 
Ωστόσο ανάλογα σχέδια έχει θέσει σε τροχιά και η ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, η κίνηση της οποίας μάλιστα βρίσκεται σε σαφώς πιο ώριμο στάδιο. Ο λόγος για τη δημιουργία πίστας F1 στην περιοχή της Χαλανδρίτσας, 20 χλμ. περίπου από την Πάτρα.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 28 Αυγούστου 2012