Από το Blogger.








.

Έρχεται δύσκολος χειμώνας για τις αεροπορικές εταιρείες



Τις χειρότερες εκτιμήσεις για τη σεζόν που ξεκινά, κάνουν πλέον στελέχη της αεροπορικής αγοράς, καθώς μία σειρά από παράγοντες όπως η οικονομική κρίση, η αύξηση της τιμής των καυσίμων και η δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό, προκαλούν διόγκωση του κόστους και "εκτόξευση" των ζημιών με αποτέλεσμα να απειλούν πλέον τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2012 οι πωλήσεις της AEGEAN AIRLINES μειώθηκαν κατά 26 εκατ. ευρώ, ενώ της OLYMPIC AIR κατά 16,4 εκατ. ευρώ. 
Έτσι η Ο.Α. έριξε τις προηγούμενες ημέρες στην αγορά 80.000 θέσεις σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, με τιμές από 33 ευρώ. Επίσης, επέστρεψε τις προηγούμενες ημέρες δύο από τα Airbus, τα οποία μισθώνει, ενώ, κατά πληροφορίες ετοιμάζεται να επιστρέψει και τρίτο αεροσκάφος. Έτσι, θα μείνει με πέντε AIRBUS από 14, με τα οποία είχε ξεκινήσει τις πτήσεις της το 2009. 
Αντίστοιχα, η AEGEAN δίνει πλέον σταθερά έκπτωση κατά 30% στα εισιτήρια εσωτερικού κι εξωτερικού, εάν αυτά αγοραστούν έγκαιρα. 
Στο μεταξύ πληροφορίες χρηματιστηριακών κύκλων αναφέρουν ότι μέσα στο καλοκαίρι έγιναν επαφές μεταξύ των διοικήσεων της AEGEAN AIRLINES και της OLYMPIC AIR, με στόχο να αναζητηθεί εκ νέου κάποια λύση για πιθανές συμπράξεις στο διαρκώς επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Η συνάντηση δεν επιβεβαιώνεται και από τις δύο πλευρές…

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012