Από το Blogger.








.

Ενδιαφέρον από τη γαλλική Generale Location για την Helexpo



Το γαλλικό ενδιαφέρον που υπάρχει τα τελευταία χρόνια για την Helexpo δείχνει να αναθερμαίνεται τον τελευταίο καιρό. Το ενδιαφέρον προέρχεται από το γαλλικό πολυεθνικό όμιλο Generale Location (GL) Events, που εξειδικεύεται στην οργάνωση εκθέσεων και συνεδρίων και δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου. 
Η πρόταση του γαλλικού ομίλου αφορά την αξιοποίηση της Helexpo για τουλάχιστον είκοσι χρόνια, με σκοπό την ανάπτυξη υφιστάμενων σημάτων, που έχουν επιτυχημένη παρουσία, αλλά και την ενίσχυση του «χαρτοφυλακίου» της ελληνικής εταιρείας με νέα σήματα, όπως και με συνεδριακές εκδηλώσεις. 
Προς το παρόν πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν στις επιδιώξεις της GL είναι η σύναψη μιας εμπορικής συμφωνίας με μακροχρόνια εμπορική μίσθωση (ενοικίαση) του υφιστάμενου διεθνούς εκθεσιακού κέντρου και των δύο συνεδριακών κέντρων (Ιωάννης Βελλίδης και Νικόλαος Γερμανός) στη Θεσσαλονίκη, καθώς και του εκθεσιακού κέντρου HELEXPO PALACE στο Μαρούσι ή η είσοδός τους με τη μορφή στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Helexpo. 
Το 2000 στο διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση του 30% και του management της Helexpo σε ιδιώτη στρατηγικό εταίρο, η GL Events είχε καταθέσει προσφορά, αλλά τελικά ο διαγωνισμός ματαιώθηκε.
Η GL Events αντιπροσωπεύει έναν όμιλο που διατηρεί διεθνώς 35 συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα, καθώς και 91 γραφεία στη Γαλλία και σε άλλες χώρες. Το 2011 ο κύκλος εργασιών του ανήλθε σε 782,7 εκατ. ευρώ και απασχολεί συνολικά 3.435 εργαζομένους.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012