Από το Blogger.








.

Επιστρέφει σε εποχιακή λειτουργία το Porto Carras



Μόνο έξι μήνες, από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο θα λειτουργεί πλέον το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, καθώς τα μειωμένα έσοδα καθιστούν πλέον ασύμφορη τη 12μηνη λειτουργία του, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βασίλης Βασιλάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη παρότι οι πληρότητες στο συγκρότημα ενδέχεται να είναι φέτος αυξημένες κατά 8%-10% σε σχέση με πέρσι, για τη σεζόν που λήγει σε ενάμιση μήνα από σήμερα, ωστόσο οι προσφορές και οι εκπτώσεις που παρείχε η επιχείρηση προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους πελάτες είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων της, σε ποσοστό της τάξης του 25%.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με τις μεγάλες ανεξόφλητες οφειλές του ελληνικού Δημοσίου και τουριστικών πρακτόρων προς το Porto Carras που ξεπερνούν τα 41 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, προβάλουν προσκόμματα στη 12μηνη λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. 
Η αλλαγή στο χρονικό διάστημα λειτουργίας του Porto Carras θα έχει επιπτώσεις στο προσωπικό που εργάζεται καθώς ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι "στη φουλ σεζόν, το συγκρότημα απασχολεί περίπου 700 - 800 εργαζόμενους, μόνιμους και εποχιακούς, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα πρέπει να μειωθούν κατά 5% - 7%".
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στη χτεσινή τους γενική συνέλευση αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 6 το πρωί της Πέμπτης με αίτημα να ανακληθούν οι πρόσφατες απολύσεις 27 συναδέλφων τους, ενώ διεκδικούν και την καταβολή του μισθού του Ιουλίου.

Πηγή: www.kerdos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012