Από το Blogger.








.

Τουριστική σεζόν από 10 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου



Η τουριστική περίοδος συρρικνώθηκε και άλλο, καλύπτοντας μετά βίας μόνο την καρδιά της μέχρι και πέρσι τουριστικής περιόδου, δηλαδή το χρονικό διάστημα από 10 Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου, ενώ και μέσα σε αυτό ακόμη το στενό χρονικό διάστημα οι πληρότητες κατά μέσο όρο ακόμη και το δεκαπενταύγουστο δεν ξεπέρασαν το 75%.
Η απουσία των Ελλήνων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του φετινού καλοκαιριού, καθώς ο αριθμός εκείνων που έκαναν διακοπές σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ήταν μειωμένος κατά 50% σε σχέση με πέρσι.
Όσον αφορά τις κρουαζιέρες, χαρακτηριστικό της φετινής περιόδου είναι ότι ακόμη και οι Ευρωπαίοι τουρίστες που επισκέφθηκαν για λίγες ώρες με κρουαζιερόπλοιο κάποιο ελληνικό νησί, ξόδεψαν ελάχιστα χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων στη Μύκονο έβγαιναν το πρωί, έμπαιναν το μεσημέρι στο πλοίο για να φάνε και ξανάβγαιναν να συνεχίσουν τις βόλτες τους, για να μην αναγκαστούν να ξοδέψουν χρήματα για φαγητό στο νησί. Και τα ψώνια τους όμως ήταν κατά πολύ μειωμένα από προηγούμενες χρονιές. 

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 3 Αυγούστου 2012