Από το Blogger.








.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Σχέδιο για τις μεταφορές αναβαθμίζει τα λιμάνια Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου



Πράσινο φως σε μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο για τις ευρωπαϊκές μεταφορές, έδωσε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εγκρίνοντας τον Κανονισμό για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφοράς.
Το σχέδιο υποστηρίζεται με το χρηματοδοτικό εργαλείο «Συνδέοντας την Ευρώπη», το οποίο ψηφίστηκε επίσης ως Κανονισμός, προικοδοτώντας το δίκτυο των μεταφορών με 31,7 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για στρατηγικό σχεδιασμό των ευρωπαϊκών μεταφορών με σκοπό την ενοποίηση των κατακερματισμένων δικτύων (οδικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, αεροπορικών) που θα ενσωματώνει ισοδύναμα όλες τις περιοχές της ΕΕ, ενισχύοντας την εδαφική, οικονομική και κοινωνική συνοχή. 
Σύμφωνα με τον Κανονισμό, αναβαθμίζονται τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ως κόμβοι του κύριου δικτύου και συγκεκριμένα του Διαδρόμου 4 (Λευκωσία - Πειραιάς - Μπουργκάς - Ρόστοκ - Αμβούργο) που θα συνδέονται μεταξύ τους με το είδος μεταφοράς που κρίνεται κατάλληλο.
Στον Κανονισμό εντάσσεται επίσης το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Ηρακλείου (φωτογραφία) στο κεντρικό δίκτυο, που είναι και η βασική προτεραιότητα για χρηματοδότηση.

Πηγή: www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012