Από το Blogger.








.

Mouzenidis Travel: Διπλάσιες προκρατήσεις για το 2013 από τη Ρωσία



Διπλάσιες προκρατήσεις για την Ελλάδα μέχρι τώρα για το καλοκαίρι του 2013, σε σχέση με το 2012, καταγράφονται από τη ρωσική αγορά, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οργανισμό Mouzenidis Travel.
Τη σταθερή άνοδο της ζήτησης από τη Ρωσία για τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, η οποία φέτος αγγίζει περίπου το 35%, διαπιστώνει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Mouzenidis Travel στη Ρωσία, Α. Τσαντικίδης. Ιδιαίτερα για την εταιρεία, η αύξηση το 2012 έφτασε περίπου στο 55%.
Εκτιμάται ότι ο αριθμός των τουριστών προς την Ελλάδα που διακίνησε η εταιρεία από τις κύριες αγορές δραστηριότητάς της, χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Ρωσία, Ουκρανία κλπ) θα ξεπεράσει τις 300.000 το 2012, όταν το 2011 έφτανε στις 200.000 και το 2009 ήταν 80.000 τουρίστες.
Με στόχο να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για την Ελλάδα από τις αγορές της Ρωσίας και των άλλων κρατών, η εταιρεία επεκτείνει το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων προς Θεσσαλονίκη μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ προχωρά σε περαιτέρω επενδύσεις και συνεργασίες.
Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Mouzenidis έχει 51 γραφεία στη Ρωσία, 10 στην Ουκρανία, στη Λευκορωσία τρία, ενώ από ένα γραφείο υπάρχει στη Μολδαβία και το Καζακστάν. Γραφεία λειτουργούν επίσης στο Βελιγράδι, την Πράγα, τη Ρίγα και το Βουκουρέστι. O όμιλος που ιδρύθηκε το 1995 από το Μπόρις Μουζενίδη, περιλαμβάνει εκτός από την κύρια και μητρική εταιρεία διαχείρισης Mouzenidis Travel, τις θυγατρικές εταιρείες διαχείρισης ακινήτων Mouzenidis Real Estate, το ορθόδοξο προσκυνηματικό κέντρο SOLUN, τα τεσσάρων αστέρων ξενοδοχεία Potidea Palace και Portes Palace στη Χαλκιδική, την εταιρεία αερομεταφορών φορτίων (cargo) CSR Air service και τη διαδικτυακή πύλη πληροφόρησης (informational  portal) Grecomania.

Πηγές: www.tanea.gr, www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012