Από το Blogger.








.

Ενδιαφέρον από ελληνικές αλυσίδες ξενοδοχείων για το Makedonia Palace



Το ενδιαφέρον αρκετών ελληνικών ξενοδοχειακών αλυσίδων εκτιμάται ότι συγκεντρώνει ο διαγωνισμός του ΙΚΑ για την επιλογή διαχειριστή του ιστορικού ξενοδοχείου Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη, για τους επόμενους δώδεκα μήνες.
Έτσι, εκτός από τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος μέχρι πρότινος και επί σειρά δεκαετιών ήταν ο ενοικιαστής του ξενοδοχείου και τη Λάμψα, που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, πιθανότατα ακόμη δύο εγχώριες αλυσίδες εξετάζουν την είσοδό τους στο διαγωνισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία εκ των δύο τελευταίων αλυσίδων διαθέτει ήδη ένα καινούργιο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη και θα «καλόβλεπε» την ενίσχυση της παρουσίας της στην τοπική αγορά.
Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να δείχνουν ενδιαφέρον όμιλοι από το εξωτερικό, χωρίς βέβαια να αποκλείεται στις 4 Φεβρουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, να υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.
Επειδή η μίσθωση θα είναι μόνο για δώδεκα μήνες, ο όμιλος που θα κερδίσει το διαγωνισμό αφενός δεν θα προχωρήσει σε επενδύσεις και αφετέρου θα έχει ως προφανή στόχο να κερδίσει και το διαγωνισμό μακροχρόνιας μίσθωσης, που θα επακολουθήσει προφανώς εντός του 2013.
Το ΙΚΑ στο οποίο έχει περιέλθει η κυριότητα της ξενοδοχειακής μονάδας από το 2008, όταν το ίδρυμα συγχωνεύτηκε με το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού (ΤΑΠ) ΟΤΕ, όπου ανήκε μέχρι τότε, έχει ως στόχο να έχει εγκατασταθεί εντός του επόμενου μήνα ο ενοικιαστής και να αποκατασταθεί εργασιακά το 90% - 95% του προσωπικού των 120 ατόμων που απασχολούσε το ξενοδοχείο.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013