Από το Blogger.








.

Θεσσαλονίκη: Θετικά μηνύματα από Τουρκία και σχολεία



Η τουρκική αγορά πηγαίνει πολύ καλά, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, Στέφανο Χατζημανώλη. Μάλιστα, πέρσι η Θεσσαλονίκη αναδείχτηκε στον πρώτο ελληνικό προορισμό για τους Τούρκους τουρίστες. 
Οι διανυκτερεύσεις Τούρκων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ανήλθαν σε 46.500, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 75.000 με την αιχμή της κίνησης να καταγράφεται σε περιόδους εθνικών επετείων και θρησκευτικών εορτών της Τουρκίας, όπως έγινε την περασμένη Τρίτη, την πρώτη για το 2013 εθνική επέτειο της γειτονικής χώρας. Περίπου 1.200 Τούρκοι έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 16 πούλμαν και δεκάδες ΙΧ. Τα Λαδάδικα, η πλατεία Άθωνος και η Λεωφόρος Νίκης "βούλιαξαν" από κόσμο, ενώ ανάλογη εικόνα αναμένεται να επαναληφθεί στις 19 Μαΐου, κατά την περίοδο του Ιουλίου μέχρι της 7 Αυγούστου, δηλαδή, στο Ραμαζάνι των μουσουλμάνων, στις 30 Αυγούστου και στις 29 Οκτωβρίου.
Πόλος έλξης αποτελεί το σπίτι του Κεμάλ, που θα ανοίξει πιθανότατα το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου ως μουσείο. Πάνω από 120 πούλμαν θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη και έχει ήδη ζητηθεί η άδεια για την επίσκεψή τους στο τουρκικό προξενείο. Ενδιαφέρον υπάρχει και για τη 10η Νοεμβρίου, επέτειο του θανάτου του Κεμάλ. Πέρσι, σύμφωνα με τον κ. Χατζημανώλη, πάνω από 3.000 άτομα ήρθαν στη Θεσσαλονίκη τη συγκεκριμένη μέρα και φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000. 
Τα καλά νέα όμως έρχονται και από τις σχολικές εκδρομές. Η Θεσσαλονίκη αναδείχτηκε φέτος στον υπ' αριθμόν ένα προορισμό των μαθητών (ξεπέρασαν τις 7.500) που την επέλεξαν, σπάζοντας για πρώτη φορά την πρωτοκαθεδρία της Ρόδου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλη Ζορπίδη, ο αριθμός των μαθητών μπορεί να διπλασιαστεί καθώς η Θεσσαλονίκη αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή (λόγω της θέσης της και της ιστορίας της) για τις εκδρομές μαθητών από την Κωνσταντινούπολη και άλλες γειτονικές βαλκανικές πόλεις. 

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – M. Τρίτη 30 Απριλίου 2013