Από το Blogger.








.

Μόνο μία προσφορά για το Χιονοδρομικό στα 3 - 5 Πηγάδια Νάουσας



Μόλις μία προσφορά κατατέθηκε στο διαγωνισμό για το πρώτο μεγάλο ορεινό έργο στη χώρα μας με Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που αφορά στην αναβάθμιση, επέκταση και εκμετάλλευση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3 - 5 Πηγάδια Νάουσας, κόστους επένδυσης έως και 30 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος επενδυτής είναι από την Ελλάδα και επί της ουσίας είναι εταιρεία, η οποία και στο πρόσφατο παρελθόν έχει αναλάβει τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου των 3 - 5 Πηγαδιών με τη μορφή που λειτουργούσε μέχρι πρότινος.
Η Δημοτική Αρχή της Νάουσας είναι προβληματισμένη από το γεγονός ότι παρόλο που υπήρξε ζωηρό προκαταρκτικό ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτές για το project, τελικά δεν ήταν ικανοποιητική η προσέλευση ενδιαφερομένων στο πλαίσιο του διαγωνισμού.
Ο δυνητικός ιδιώτης επενδυτής θα εκτελέσει επενδύσεις και θα διαχειριστεί το χιονοδρομικό κέντρο για χρονική περίοδο 40 - 45 ετών. Θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ικανές να συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλητικού και του προπονητικού τουρισμού, ενώ παράλληλα προβλέπεται να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών με ξενώνες, επιπλωμένα διαμερίσματα, ξενοδοχείο 4 αστέρων και κάμπινγκ.
Να σημειωθεί ότι το επενδυτικό σχέδιο θα επιτρέψει να αναπτυχθεί στην περιοχή των 3 - 5 Πηγαδιών τουρισμός τεσσάρων εποχών, ενώ ενδεικτικά έχει εκτιμηθεί ότι ο επενδυτής μπορεί να αντλήσει έσοδα έως και από 15 διαφορετικές νέες πηγές (αθλητικός, περιπατητικός τουρισμός, ποδήλατα κ.ά.).

Πηγή: www.express.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 16 Μαΐου 2013